Opsplitsing Hynix kan Micron in kaart spelen

De directie van de Koreaanse chipproducent Hynix accepteert het voorstel van de schuldeisers om het bedrijf op te splitsen.

Het gevolg is dat het Amerikaanse Micron alsnog in staat kan zijn om de geheugenchipdivisie van Hynix over te nemen. Deze overname, waarmee een bedrag was gemoeid van 3,4 miljard dollar, werd ruim een week geleden onverwacht afgeblazen door de Hynix-directie. Die was daartoe aangezet door de vakbonden en de kleine aandeelhouders. De grote schuldeisers en de Koreaanse overheid waren vóór de overname.
 
Onder druk van de overheid is Hynix nu akkoord gegaan met het plan van de schuldeisers om alle bedrijfsonderdelen te koop aan te bieden. De directie wilde alleen de niet-geheugenchipactiviteiten verkopen en zelf doorgaan met de Dram-business. Voor de schuldeisers was dat onbespreekbaar.
 
Nu alle onderdelen, dus ook de geheugenchipactiviteiten, worden geveild, zou Micron wellicht kunnen worden overgehaald om alsnog deze Dram-divisie over te nemen. Na het afblazen van de overname hadden de Amerikanen te kennen gegeven geen enkele interesse meer te hebben in hun Koreaanse branchegenoot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.