Logica saneert na winstwaarschuwing

Logica, Brits leverancier van technologie en diensten voor de financiële en telecommarkt, waarschuwt dat de winst dit jaar 'significant lager' zal zijn.

Dat is vooral het gevolg van de slechte resultaten in de divisie mobiele netwerken. In die divisie wil Logica in de tweede helft van het jaar flink saneren. Het sluit fabrieken in Japan, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en schrapt vierhonderd banen. Voor deze reorganisatie reserveert het bedrijf 15 miljoen pond (24 miljoen euro).
 
De rest van het bedrijf zal echter ook niet ontkomen aan enige vorm van herstucturering. Bij de divisie it-diensten wil Logica driehonderd banen schrappen. Met die reorganisatie is een bedrag gemoeid van 19 miljoen pond (30,4 miljoen euro). De reorganisaties in beide divisies zouden samen op jaarbasis een besparing moeten opleveren van 40 miljoen pond (64 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.