Europa draait Microsoft de duimschroeven aan

Microsoft wordt door Brussel mogelijk verplicht tot radicale aanpassingen in Windows, die zelfs verder gaan dan wat er in de VS wordt geëist.

Na drie jaar van onderzoek door de Europese mededingingsautoriteiten ligt er nu een pakket maatregelen dat moet voorkomen dat Microsoft zijn sterke positie in de softwaremarkt misbruikt om concurrenten te beschadigen. Volgens welingelichte kringen wordt bij die maatregelen duidelijk gekozen voor een harde lijn. De Europese Commissie heeft nog geen definitief besluit genomen en is vooralsnog niet bereid commentaar te geven.
 
Volgens de bronnen zal Microsoft door de EU gedwongen worden drastische veranderingen aan te brenegen in de manier waarop het Windows-besturingssysteem en de Microsoft Media Player worden geproduceerd en verkocht. Bovendien zou het bedrijf een grote hoeveelheid technische informatie aan concurrenten ter beschikking moeten stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.