Drie bedrijven treden toe tot Eclipse

Deze week treden drie bedrijven toe tot het open-source Eclipse-initiatief, dat bouwt aan een framework voor Java- en Linux-ontwikkeltools.

De drie nieuwe leden zijn Fujitsu, Sybase en Serena Software. Zij voegen zich bij de negen bestaande leden: IBM, Borland, Rational Software, Red Hat, Suse, Togethersoft, Webgain, Merent en QNX Software Systems. De opzet van Eclipse is dat de leden allemaal hun eigen software inbrengen, waarna de open-source-gemeenschap ermee aan de slag kan. Zo moet er stap-voor-stap een heel framework ontstaan.
 
Volgens Eclipse.org wordt met de drie nieuwe leden het platform uitgebreid met leveranciers die ervaring hebben met tools, middleware, databases, webdiensten en technologie voor 'content management'. Het pakket dat Eclipse de software-ontwikkelaars kan aanbieden heeft daardoor veel gewonnen aan kracht en inhoud, aldus een woordvoerder van het Eclipse-initiatief.
 
Met de komst van Fujitsu lijkt Eclipse in ieder geval ook een voet tussen de deur te krijgen bij het .Net-initiatief van Microsoft. De Japanse onderneming ontwikkelde immers de Net-Cobol plug-in voor Microsofts Visual Studio .Net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.