Verisign en AOL testen beveiligde messaging

Verisign, verkoper van internet-beveiligingssoftware, en America Online gaan een beveiligde versie testen van Instant Messaging (IM).

Deze versleutelde IM willen de twee internetondernemingen vervolgens verkopen aan bedrijven, onder de naam Enterprise AIM. Daarmee biedt America Online (AOL) voor het eerst een IM-dienst aan die specifiek is bedoeld voor gebruik door bedrijven. AOL's IM (AIM) wordt weliswaar al op zeer brede schaal gebruikt in de zakelijke wereld, maar het mist tot op heden belangrijke kwaliteiten, zoals het bijhouden en archiveren en met name de beveiliging, die er een echte bedrijfsapplicatie van kunnen maken.
 
Enterprise AIM zal via internet worden gedraaid op AOL's IM-servers. Verisign zal digitale certificaten gaan uitgeven die worden gebruikt voor de identificatie van gebruikers en het versleutelen van data. De betaversie van deze dienst zal vanaf eind deze maand worden getest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.