Kleine chips bij mensen geïmplanteerd

Bij vijf mensen in Florida zijn om medische redenen chips geïmplanteerd. Scanners in ziekenhuizen kunnen zo meteen hun status aflezen. De actie is omstreden.

De VeriChip van Applied Digital Solutions uit Palm Beach heeft zich mogen verheugen in een enorme mediabelangstelling. NBC heeft de implantatie rechtstreeks uitgezonden op zijn televisiekanaal.
 
De chips zijn ingebracht in een arm of in de rug. Met het blote oog is er niets van te zien. Je hebt een scanner nodig om de informatie te kunnen uitlezen. Er zijn evenwel nog maar heel weinig ziekenhuizen die over een dergelijk apparaat beschikken. Een aantal hospitaals krijgt de scanners gratis aangeboden om de markt in beweging te zetten. Veel verpleegkundigen vragen zich af of de privacy wel is gewaarborgd en of de informatie in de chips wel tijdig wordt opgewaardeerd.
 
Er is scepsis, omdat verpleegkundigen twijfelen aan het nut. Zij wijzen erop dat mensen kunnen praten en op andere manieren informatie bij zich kunnen dragen. Het vijftal dat aan de proef deelneemt, lijdt aan Alzheimer.
 
Applied Digital Solutions leed in 2001 een verlies van 216 miljoen dollar en dreigde te worden verwijderd van de Nasdaq. Die dreiging is nu weg. De proef met de chipimplantaten heeft het aandeel naar twee dollar gevoerd, terwijl het maanden lang rond de vijftig cent stond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

reageerbuisbaby
gemanipuleerde genen
een handjevol chips
=
de perfecte mens
= resultaat van miljoenen jaren evolutie
o ja, ff vergeten: nog enkele organen van dieren toevoegen (spareparts)

Absoluut omstreden, temeer omdat er een aantal mensen aan alzheimer lijden, het is de vraag of zij wel beseffen wat er met hen gebeurd. Plus dat het inderdaad het geval is dat mensen hierover gaan praten. Absoluut geen pivacy gewaarborgd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-14T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.