Ed Zander gaat naar startend bedrijf

Ed Zander, die aftreedt als president van Sun Microsystems, gaat werken bij Netezza. Hij wordt er lid van de raad van bestuur.

Zander is een van de vele topmensen die Sun verlaat. Hij trekt er op 1 juli de deur achter zich dicht. Vervolgens gaat hij gedurende de zomer vakantie houden en nadenken over zijn toekomst. Hij sluit niet uit dat hij alsnog besluit ergens anders te gaan werken dan bij Netezza.
 
In een gesprek dat Zander en Jit Saxena, ceo van Netezza, met de media hadden, sloten beiden uit dat Zander de toppositie van het bedrijf gaat bekleden.
 
Netezza, dat nabij Boston is gevestigd, is een start-up die computers gaat bouwen speciaal voor het analyseren van klanten- en marketinggegevens. Binnen drie maanden, zo is het doel, wil Netezza fabriekseigen hard- en software op de markt brengen voor een minimale prijs van 500 duizend dollar. "Dit is een heel specifieke toepassing van de markt voor bedrijfsintelligentie", zegt Zander. Hij wijst erop dat bedrijven betere en goedkopere manieren nodig hebben om gegevens rond hun klanten en hun eigen bedrijfsprocessen te kunnen analyseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-14T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.