Cisco voorkomt dataverlies met beter IP

Netwerk-keizer Cisco heeft nieuwe technologieën geïntroduceerd die het verlies van data in een IP-netwerk weten te voorkomen. Voorwaarde is wel een 'All Cisco'-netwerk.

Deze week lanceerde het bedrijf 'Cisco Globally Resilient IP' als onderdeel van zijn Internet Operating System (IOS) dat de besturingssoftware is van zijn routers. Sangeeta Anand, vice president van de product marketing Internet Technologies divisie, zegt dat het doel van de nieuwe technologie is om bedrijfsnetwerken, gebaseerd op het Internet Protocol, even bedrijfszeker te maken als we gewend zijn van telefoonnetwerken.
 
Cisco gebruikt hiervoor Multiprotocol Label Switching Fast Reroute, Nonstop Forwarding en Stateful Switchover. De laatste twee technologieën voorkomen dat data verloren raken in een netwerk op het moment dat apparatuur het laat afweten. Zodra een router of switch niet goed functioneert, zorgen deze protocollen ervoor dat de pakketjes met gegevens de laatst bekende, goede router kiezen.
 
Mpls Fast Reroute beschermt routers niet alleen tegen uitval, maar helpt eveneens een snel herstel binnen vijftig milliseconden. Dergelijke verbeteringen binnen het IP-protocol zijn nodig om de netwerken bijvoorbeeld te gebruiken voor kritische applicaties als geluid en video.
 
Op dit moment wordt de zekerheid alleen geboden in netwerken die alleen zijn opgebouwd uit Cisco-apparatuur, omdat de technologie nog niet uitwisselbaar is met apparatuur van andere leveranciers. Maar dat is een kwestie van tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.