AMD verbetert flash-geheugen aanzienlijk

Advanced Micro Devices heeft zijn technologie voor flash-geheugen verbeterd door snellere gegevensuitwisseling en een stabielere omgeving te creeëren

AMD meldt dat apparatuur met de nieuwe geheugens in de tweede helft van dit jaar op de markt komt. Het gaat dan vooral om pda's en andere handpalmcomputers. De nieuwe technologie zorgt ervoor dat de apparaten twee keer zoveel data kunnen opslaan zonder in te boeten aan prestaties, betrouwbaarheid en levensduur en zonder kostenverhoging.
 
Flash memory is te beschouwen als een harde schijf, maar dan zonder bewegende delen. De nieuwe technologie, MirrorBit genaamd, staat a-synchrone toegang toe met snelheden van negentig nanoseconden.
 
"Het gebruik van MirrorBit is een mijlpaal voor de geheugendivisie van AMD", zegt Bertrand Cambou, vice president van de flash-divisie. "Door een kostenstructuur te bieden die twee generaties voorligt op vergelijkbare, standaard flash-technologieën, biedt MirrorBit veel voordelen voor de code- en data-opslagmarkten."
 
AMD kan wel wat succes gebruiken, omdat juist deze flash-divisie het afgelopen kwartaal een verlies te verwerken kreeg van 9,2 miljoen dollar. AMD wil de komende twee maanden tweehonderd mensen ontslaan die nu nog werken in de fabriek in Texas. Het bedrijf is van plan de fabriek in Austin, die nu de Duron-chip maakt, om te vormen tot fabricagehal van de flash-geheugenproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dat staat er: zonder kostenverhoging. Dus, verdubbeling van geheugen voor dehuidige prijs van de helft???

mooi meegenomen! als nu ook nog de prijs .....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.