Microsoft onthult nieuwe lekken in Explorer

Microsoft heeft zes nieuwe zwakke punten in zijn Internet Explorer-software toegegeven. Het is al de vijfde keer dit jaar dat het bedrijf nieuw aangetroffen lekken onthult.

Het meest serieuze probleem is dat een hacker bepaalde programma's kan laten draaien op de computer van het slachtoffer. De gebruiker is hier uitermate kwetsbaar voor, want de 'besmetting' kan al geschieden door het simpel aanklikken van een link op een web-pagina. Of door het openen van een html-mailtje.
 
Het veiligheidslek - door Microsoft een 'cross-site scripting vulnerability' genoemd - kan, evenals de andere vijf Explorer-fouten, worden verholpen door een patch, die is te downloaden vanhttp://www.microsoft.com. De gebruikers van Explorer versie 5.01, 5.5 en 6.0 wordt met klem aangeraden dit zo snel mogelijk te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zaak is in ieder geval up to date firewall software te hebben en,...een tweede pc. Een gebruik ik voor internet. De ander voor mijn werk.

Ik ben van mening dat het moeilijk zal blijven de hackers voor de blijven. Deze mensen kosten Microsoft
handen vol met geld. Maar dat niet alleen, ook de gebruikers van pc hebben groote zorgen om geen ongewenst bezoek te krijgen. Je zou je afmoeten vragen wat te doen tegen hackers.

Microsoft hoeft ook niet zo zijn best te doen om foutloze software uit te brengen. Iedereen koopt het toch wel. Als we er met z'n allen voor zorgen dat de concurrentie-verhoudingen wat anders komen te liggen, zal dat Microsoft stimuleren betere software te maken. De concurrentie gaat dan hard werken om dat niveau bij te houden.

Het is werkelijk niet te geloven, de lijst met patches blijft maar groeien !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.