i2 en Ariba vechten om gunsten IBM

Een week nadat Ariba een nieuwe samenwerking met IBM presenteerde, maakt concurrent i2 de uitbreiding van zijn alliantie met Big Blue bekend.

Volgens die overeenkomst zal i2 de componenten gaan leveren van zijn software voor 'supplier relationship management' (srm), alsmede zijn content-applicaties. Die worden gekoppeld aan IBM's netwerkgebaseerde diensten, zodat een netwerkgebaseerd e-procurement-product ontstaat waarmee de gebruikers hun inkoop van goederen online kunnen doen.
 
De deal die Ariba vorige week met IBM sloot, voorziet in een bundeling van IBM's hardware, middleware, implementatie- en hosting-diensten met Ariba's 'spend-management'-producten. De term 'spend management' is door Ariba zelf in het leven geroepen, maar bevat in feite de applicaties voor e-procurement, 'sourcing' en analyse.
 
Zowel i2 als Ariba werken al geruime tijd samen met IBM. In maart 2000 vormden de drie bedrijven zelfs een 'troika' maar die hield slechts negen maanden stand. Ariba en i2 kwamen door acquisities - van respectievelijk Agile Software en Rightworks - te veel in elkaars vaarwater te zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.