Juniper haalt dochter Siemens binnen

Juniper Networks neemt Siemens' internetnetwerkdochter Unisphere Networks over.

Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van circa 700 miljoen dollar in contanten en aandelen. De overname betekent dat Juniper zijn concurrentiepositie tegenover directe rivaal Cisco in een keer sterk kan verbeteren. Daarnaast laat de deal zien dat er opnieuw een consolidatieproces gaande is binnen de zwaar getroffen netwerksector.
 
Unisphere ontstond in 1999 uit drie startende netwerkbedrijfjes. Met de samenbundeling wilde Siemens aanvankelijk de strijd aangaan met Cisco, maar dat bleek na vrijwel een jaar ijdele hoop. Unisphere, dat nooit winstgevend is geweest, boekte in 2001 een omzet van 200 miljoen dollar. Het bedrijf is gespecialiseerd in routing en breedband-toegangsystemen, terwijl Juniper zich met name richt op hoge snelheid-routers in het hart van internetnetwerken.
 
De overname moet eerst nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Tonen deze geen bezwaren, dan kan de deal in het derde kwartaal worden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.