Opslagconcerns creëren 'Bluefin'-standaard

Een twaalftal toonaangevende it-concerns hebben gezamenlijk onder de naam 'Bluefin' een standaard voor dataopslagsoftware gecreëerd.

Tot de deelnemers aan de opslagstandaard-alliantie behoren grootmachten als IBM, EMC, Hitachi en Hewlett-Packard, aldus persbureau Reuters. Ook Veritas Software, Brocade en BMC zijn bij het initiatief betrokken.
 
Met Bluefin wordt beoogd dat gebruikers van de diverse opslagproducten van de verschillende leveranciers gemakkelijker hun opslagservers, tapedrivers en switches kunnen bedienen. Bluefin moet daarbij zorgen voor een gelijkgeschakelde interface voor het identificeren en controleren van opslagnetwerken.
 
De club van twaalf it-bedrijven zal de Bluefin-technologie presenteren aan de Storage Networking Industry Association (Snia), een non-profitorganisatie waarbij circa driehonderd bedrijven en organisaties zijn aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.