IBM begint toch met ontslaan werknemers

Waar IBM vorige week nog ontkende plannen te hebben voor een grote ontslagronde, lijkt die gisteren tóch begonnen te zijn.

Volgens werknemers van de IBM-fabriek in Endicott, New York, hebben duizend werknemers in de servergroep van Big Blue gisteren hun ontslagbrief gekregen. Van die ontslagen vallen er 220 in Endicott.
 
IBM zelf geeft vooralsnog geen enkel commentaar, dus het blijft een beetje gissen hoeveel mensen nu werkelijk op straat komen te staan. De afgelopen weken staken regelmatig verhalen de kop op over het ontslag van zo'n achtduizend IBM-medewerkers. Dat komt neer op 2 à 3 procent van het totale personeelsbestand.
 
De computergigant ontslaat met enige regelmaat mensen - en neemt ook regelmatig nieuwe mensen aan - in het kader van 'marktaanpassingen'. Sinds het begin van de jaren negentig heeft IBM geen echt grote ontslagronde meer gekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.