Gesprekken overname Global Crossing gestaakt

De Aziatische firma's Hutchinson Whampoa en Singapore Technologies Telemedia kunnen het niet eens worden over de overname van Global Crossing.

Dat Amerikaanse telecommunicatiebedrijf, met het hoofdkantoor op Bermuda, vroeg op 28 januari uitstel van betaling aan en is sindsdien in gesprek met de twee Aziatische bedrijven, die wel interesse hadden in een groot deel van de assets van Global Crossing, met name het hogesnelheids communicatienetwerk dat meer dan tweehonderd steden in 27 landen met elkaar verbindt.
 
Hutchinson Whampoa uit Hong Kong en Singapore Technologies Telemedia (STT) brachten begin februari samen een bod uit van 750 miljoen dollar. In ruil voor die investering zouden ze 79 procent van de assets van het in financi�le moeilijkheden verkerende bedrijf in handen krijgen. De schuldeisers zouden de overige 21 procent krijgen, plus een bedrag van 300 miljoen dollar. Daarvoor zouden zij dan het bedrag van 12,4 miljard dollar aan schulden moeten kwijtschelden. De schuldeisers zagen het bod van de Aziaten niet zitten. Ze beoordeelden het als 'veel te laag'. Volgens hen zou de waarde van de assets van Global Crossing zo'n 22,4 miljard dollar bedragen.
 
Hutchinson Whampoa en STT wilden hun bod echter niet verhogen en hebben de onderhandelingen nu afgebroken. Global Crossing heeft aangegeven wel met de Aziaten in gesprek te willen blijven, evenals met andere potentiële investeerders. Het ziet er nu naar uit dat de assets van het bedrijf op 8 juli in delen worden geveild. Geïnteresseerden kunnen zich daarop inschrijven tot 20 juni. De kans is groot dat Hutchinson Whampoa en STT nu voor die weg zullen kiezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.