Windows XP aangepast vanwege schikking

Microsoft is bezig met aanpassingen aan het besturingssysteem Windows XP, om tegemoet te komen aan de schikking met de Amerikaanse overheid.

Met de aanpassingen moet het voor gebruikers makkelijker worden om zaken als het e-mailprogramma, de internetbrowser en de mediaspeler die Microsoft in Windows heeft geïntegreerd, te vervangen door producten van concurrenten. De aanpassingen zullen deze zomer worden gepresenteerd als een gratis opwaarderingspakket.
 
Daarmee komt de software-onderneming uit Redmond tegemoet aan de afspraken die het vorig jaar maakte met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Beide partijen besloten toen een schikking te treffen in de al jaren durende antitrustzaak. Negen Amerikaanse staten waren het met die schikking niet eens en besloten de antitrustzaak gezamenlijk voort te zetten.
 
De staten zeggen ook niet echt onder de indruk te zijn van de aanpassingen zoals Microsoft die nu in Windows XP wil doorvoeren. Een advocaat van één van de staten wijst erop dat het pakketje er straks alleen maar voor zorgt dat een deel van de Microsoft-technologie 'onzichtbaar' wordt gemaakt, niet weggehaald. "De leidingen worden zogezegd keurig weggewerkt, maar het hele systeem blijft er gewoon gebruik van maken", aldus Tam Ormiston, assistent-officier van Justitie in Iowa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.