Chipindustrie wacht dit jaar licht herstel

De wereldwijde vraag naar chips zal dit jaar licht opveren met 2,3 procent; een aanzet tot herstel na het rampjaar 2001, toen de vraag 32 procent terugviel.

Dit meldt World Semiconductor Trade Statistics (Wsts). Deze organisatie voorspelt verder dat de vraag naar dynamic random access memory (Dram) geheugenchips dit jaar met 44,3 procent zal toenemen, na de dramatische val van 61,3 procent vorig jaar.
 
De wereldwijde chipindustrie heeft flink te lijden gehad onder de vorig jaar ingetreden it-winter, die onder werd gekenmerkt door een ongekende terugval van de vraag naar traditioneel hoog volume producten, zoals pc's en mobiele telefoons. Daarnaast zat de industrie nog opgescheept met enorme voorraden, die waren ingeslagen tijdens het it-topjaar 2000.
 
Na een lichte toename van de vraag in 2002, verwacht de Wsts voor 2003 een stijging van 21,7 procent en voor 2004 een toename van 14,5 procent. Voor 2005 wordt wederom een geringe groei van 3,2 procent verwacht. Maar op dat moment zet de chipindustrie wereldwijd wel 204,4 miljard dollar om, en dat is meer dan in over het laatste it-recordjaar 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.