Exact neemt Amerikaanse ERP-specialist over

Exact neemt het Amerikaanse Kewill ERP over voor een bedrag van 19 miljoen dollar in contanten.

Kewill ERP maakt op dit moment onderdeel uit van Kewill Systems, leverancier van supply chain management software-oplossingen. Met de overname van Kewill ERP wil Exact zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt versterken. Het over te nemen bedrijf levert flexibele, op Windows gebaseerde software voor de automatisering van productiesystemen.
 
De productmerken die Kewill ERP voert zijn JobBoss, Max en Alliance/MFG. Met JobBoss heeft Kewill ERP een leidende positie in de ERP-softwaremarkt voor het mkb in Noord-Amerika.
 
De omzet van Kerwill ERP, die over het boekjaar eindigend op 31 maart 28 miljoen dollar bedroeg, komt uit licenties, ondersteuningscontracten, trainingen en in-huis implementaties. Kerwill heeft op dit moment circa tweehonderd medewerkers in dienst en boekte over het afgelopen boekjaar een ebitdawinst (voor rente en belastingen) van 1,2 miljoen dollar. Exact verwacht dat de acquisitie een neutraal effect zal hebben op de winst over 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.