Intel zet InfiniBand-ontwikkeling stop

Intel heeft de InfiniBand-chipmarkt de rug toegekeerd. De chipgigant heeft te kennen gegeven zijn ontwikkelingsgeld elders aan te besteden.

Infiniband-chips verbinden servers en systeemcomponenten en laten die op hoge snelheid met elkaar communiceren. Intel laat deze markt nu over aan concurrenten als IBM en Mellanox.
 
Enige tijd geleden maakte de processorproducent nog bekend dat het van plan was in 2003 Infiniband-chips te produceren die servers in staat zouden stellen te communiceren met opslagapparatuur en andere servers.
 
"We steunen InfiniBand nog steeds volop," zo verklaarde Intel-woordvoerster Diane Wilson tegenover Cnet. Maar volgens analisten dreigt nu de mogelijkheid dat de ontwikkeling van de hoge snelheids-netwerktechnologie waar InfiniBand voor staat, in de kiem wordt gesmoord.
 
InfiniBand, dat steun geniet van honderden it-bedrijven, werd in de beginfase bestempeld als de opvolger van PCI. De technologie zou de standaard worden voor de manier waarop netwerk adapter kaarten en andere soortgelijke apparatuur in servers worden geplugd. Dat idee vervaagde gaandeweg, maar nog steeds wordt InfiniBand beschouwd als een ideale manier om verschillende servers en opslagsystemen binnen datacenters met elkaar te verbinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.