HP brengt Alpha-servers op de markt

Hewlett-Packard heeft zijn eerste servers gebaseerd op de Alpha-processor op de markt gebracht, sinds de overname van Compaq.

De Alpha-servers zullen nog voor slechts een periode van drie tot vijf jaar worden geleverd, maar passen prima in de nichemarkt voor technische computertoepassingen waar HP graag in vertegenwoordigd blijft.
 
De Alpha-serverlijn komt oorspronkelijk uit de koker van Digital Equipment en kwam vervolgens, na de overname, in handen van Compaq terecht. De Tru64 Unix Alpha-serverlijn is een succesnummer bij telecom- en financiële bedrijven, alsmede overheids- en onderzoeksinstanties. Maar de lijn zal geleidelijk aan uit beeld verdwijnen, ten faveure van systemen draaiend onder HP-UX en Intels Itanium.
 
De versies die HP nu nog van de Alpha-server op de markt brengt, zijn nieuwe versies van de DS20Lrackmountserver en de SC20 supercomputer. De DS20L bevat twee 64-bit Alpha-processoren met maximaal 2GB aan geheugen en is beschikbaar in Tru64 Unix en Linux geclusterde configuraties. De SC20 is op zijn beurt beschikbaar met ru645 Unix en kan ongeveer 128 DS20L eenheden herbergen, verbonden met elkaar via hoge snelheid interconnectie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.