Cognos schikt in Business Objects-patentzaak

Het Canadese Cognos betaalt aan de Franse concurrent Business Objects 25 miljoen dollar voor een schikking in een langlopende patentrechtszaak.

Business Objects daagde Cognos in mei 2000 voor de rechter, met de beschuldiging dat Cognos met zijn Impromptu-software inbreuk maakte op een Business Objects patent. Beide bedrijven ontwikkelen software dat zakelijke gebruikers helpt bij het doorpluizen van hun interne data, om zodoende de sterktes en zwaktes van hun onderneming te traceren.
 
Cognos maakte in een verklaring bekend dat Business Object geen verdere stappen gaat nemen tegen het bedrijf over de vermeende inbreuk op zijn patenten. Beide bedrijven hebben bovendien afgesproken dat ze voor een periode van vijf jaar geen patentrechtszaken tegen elkaar zullen beginnen.
 
Cognos heeft in zijn financiële rapportage een last opgenomen van 23,2 miljoen dollar voor de financiering van de schikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.