ARM wijst patentclaim Nazomi stellig af

Chipontwerper ARM heeft een claim van het Amerikaanse Nazomi Communications over de inbreuk op een van zijn patenten, afgedaan als 'pietluttig'.

Nazomi meldde eerder deze week de zaak bij de federale rechter in Califiornië. Volgens het bedrijf zou ARM met zijn Java acceleratietechnologie inbreuk hebben gepleegd op zijn patent. Nazomi wil een permanent verbod op het gebruik van de technologie door ARM en bereidt bovendien een nog onbekende schadeclaim voor.
 
In een reactie verklaarde ARM's cto, Mike Muller, dat 'gezien de aard van onze technologie, het overduidelijk is dat er geen sprake kan zijn van inbreuk op de Nazomi-patenten'. En de 'huis'-advocaat van ARM, David McKay, zegt er vast van overtuigd te zijn dat zijn cliënt de zaak zal winnen. Het bedrijf wil Nazomi in ieder geval laten opdraaien voor de juridische kosten die aan het proces zijn verbonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.