Overname Navision door Microsoft onderzocht

De Deense kartelautoriteiten leggen de recente acquisitie van het softwarebedrijf Navision door Microsoft onder de loep.

Door verschillende it-ondernemingen, met voorop de Britse Sage Group, is de vrees uitgesproken dat Microsoft via de overname van Navision een monopoliepositie verkrijgt op de Deense markt.
 
Sage wil de acquisitie van Navision, dat actief is in dertig landen, waaronder Nederland, ook in andere Europese landen aan de kaak stellen.
 
De Deense kartelautoriteiten hebben aangegeven dat ze willen bekijken of de recente overname van Navision door Microsoft voor 1,5 miljard euro, een zaak is voor de Europese Commissie. Microsoft ligt al niet echt lekker bij de Europese autoriteiten. Op dit moment loopt er nog steeds een onderzoek naar het vermeende machtsmisbruik van het softwareconcern met zijn besturingsysteem Windows. Bovendien onderzoekt de EU of Microsoft zich met zijn Passport-systeem schuldig maakt aan schending van de privacyrechten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.