Nortel dunt opnieuw medewerkerskorps uit

Nortel Networks ziet zich opnieuw gedwongen fors te snijden in zijn wereldwijde personeelsbestand.

De Canadese netwerkleverancier schrapt 3500 banen, waardoor het medewerkerskorps wereldwijd op 42 duizend komt. Anderhalf jaar geleden telde Nortel nog 94 duizend employees.
 
De jongste saneringsronde treft vooral Nortels activiteiten in Canada, de Verenigde Staten en Europa, en zal met name plaatsvinden in de optische netwerkdivisie. Het was deze divisie die een aantal jaren geleden juist zorgde voor een groeispurt van Nortel. Maar sinds begin vorig jaar is de groei van de optische activiteiten in het slop geraakt en nog steeds kampen de telecombedrijven, de afnemers van Nortel, met een overschot aan glasvezelnetwerk-capaciteit.
 
De verkoop van lange afstands glasvezelnetwerken, waarover met hoge snelheid data kan worden gestuurd, zat over het afgelopen eerste kwartaal nog steeds flink in het slop. Over dezelfde periode vorig jaar verdiende Nortel nog 1,2 miljard dollar met deze activiteiten, maar inmiddels is de omzet met 77 procent gekelderd naar 271 miljoen dollar. Daar komt nog bovenop dat Nortel voor eind 2003, begin 2004, geen herstel van die markt verwacht. Extra saneringen in de nabije toekomst worden dan ook niet uitgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.