AMD volgt Intel in scherpe prijsreducties

In navolging van rivaal Intel, heeft ook Advanced Micro Devices (AMD) over een brede linie de prijzen van zijn bestaande chips verlaagd.

Het lijkt zo langzamerhand op een wet van Meden en Perzen. Komt AMD met prijsverlagingen dan volgt Intel stelselmatig en datzelfde geldt ook vice versa. De typering dat er sprake is van een aanhoudende prijzenoorlog binnen de chipindustrie is dan ook terecht.
 
AMD heeft dit keer de prijs van zijntop end Athlon XP 2100+ verlaagd met 32 procent naar 224 dolar per stuk, terwijl de XP 2000+ 31 procent goedkoper is geworden op 193 dollar. De multiprocessor Athlon MP 2000+ wordt een kwart goedkoper op 224 dollar per stuk. In de mobiele sector zijn de prijsreducties nog omvangrijker. Zo daalt de prijs van de Mobile Athlon XP 1700+ met maar liefst 52 procent naar 235 dollar en die van de Mobile Athlon XP 1600+ met 49,5 procent naar 192 dollar.
 
Gesuggereerd wordt dat de prijsverlagingen van AMD omvangrijker zijn uitgepakt dan oorspronkelijk was bedoeld, vanwege de hoger dan verwachte prijsverlagingen die rivaal Intel eerder deze week aankondigde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit heeft ook een nadelige invloed op de service achteraf want ik kocht een amd athlon xp 1600 voor mijn pc die na de montage helemaal niet werkte. Op mijn vraag voor eventuele garantie wees men op een niet degelijke inbouw van de processor en heb ik opnieuw een nieuwe processor mogen aanschaffen die het na montage wel deed. Resultaat is dat ik dus twee maal een processor heb mogen kopen. Wees dus voorzichtig bij de aanschaf van een amd processor

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.