IDC: 'It-consulting veert op in 2003'

Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de bestedingen aan it-consulting in 2003 weer zullen stijgen, waardoor deze zwaar getroffen markt zich kan herstellen.

De it-adviesbureaus behoren tot de sectoren die in de voorbije anderhalf jaar de meeste klappen hebben gekregen, maar volgens IDC komt aan die misère binnenkort een einde. Tussen 2003 en 2006 voorpelt het bureau een toename van investeringen in it-consulting van 9,8 procent, tot een hoogte van 32,2 miljard dollar. In dezelfde periode zal de algemene bedrijfsadviesmarkt groeien met 11 procent, tot een hoogte van 54,2 miljard dollar in 2006.
 
Pessimisten zullen roepen dat de groei van de it-adviesmarkt achter blijft bij die van de algemene adviesmarkt, maar IDC meldt dat de grenzen tussen die twee markten in de komende drie jaar steeds vager zullen worden. De adviesprojecten zullen steeds meer een bundeling te zien geven van it- en bedrijfsadviesdiensten, zo voorspelt IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-31T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.