IBM Global Services ontslaat 2000 mensen

Het aantal ontslagen in de divisie Global Services van IBM bedraagt tweeduizend, wat neerkomt op 1,3 procent van het personeelsbestand.

Vorige week werd al bekend dat er banen zouden sneuvelen bij de dienstendivisie van Big Blue, maar het was nog onbekend om hoeveel mensen het zou gaan. De meeste schattingen gingen uit van zo'n 220 ontslagen. Het worden er bijna tien keer zo veel.
 
IBM Global Services is verantwoordelijk voor 40 procent van IBM's totale omzet en geeft werk aan ongeveer 150 duizend mensen. Dat is bijna de helft van het totale aantal IBM-werknemers (318 duizend). In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet van Global Services met 3 procent tot 8,2 miljard dollar.
 
Dit weekend werd ook bekend dat IBM in het Verenigd Koninkrijk duizend banen wil schrappen. Daarbij hoopt het concern dit zoveel mogelijk op te kunnen lossen via natuurlijk verloop en worden mensen aangemoedigd om zelf naar iets anders te gaan zoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik denk dat ze er met 2000 FTE niet komen. Om dezelfde efficiency te halen moeten er nog 2400 extra uit of de omzet moet worden vergroot, maar hier lees ik echter niets over?!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.