Dell maakt serieus werk van services

Computerproducent Dell maakt met de overname van Plural Inc duidelijk dat het serieus werk maakt van zijn pogingen uit te groeien tot services-leverancier.

Begin maart kondigde Dell al aan verdereeconomische groei te willen realiseren door de overname van bedrijven in met name in de sectoren netwerk- en opslagdiensten. Kevin Rollins, de president en coo van Dell, zei toen in een interview met deFinancial Times: "Er zijn niet veel ondernemingen van dertig miljard dollar die kunnen doorgroeien tot zestig, zeventig of tachtig miljard dollar zonder acquisities van andere bedrijven. Dus wij hebben besloten dat dat ook voor ons de strategie moet worden", aldus Rollins.
 
Dell gaf overigens meteen aan daarbij niet over één nacht ijs te willen gaan. "Zo'n 80 procent van de overnames loopt uit op een mislukking", wist Rollins te vertellen. "Wij gaan het dus heel gedegen aanpakken. En we zullen klein beginnen!" De acquisitie van Plural is daarvan een bewijs. Het bedrag dat met de overname is gemoeid, werd niet bekendgemaakt.
 
Het New Yorkse Plural, met kantoren in onder meer Chicago, Washington DC en Boston, is gespecialiseerd in Microsoft-platformen en heeft onder zijn klanten bedrijven als Wells Fargo, Aventis en Nasdaq Online. De omzet van Plural bedraagt zo'n 46 miljoen dollar en het bedrijf heeft tweehonderd werknemers. Op dit moment werken voor de services-afdeling van Dell wereldwijd ongeveer zevenduizend mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.