Verdubbeling bedrijfssoftwaremarkt in zicht

Marktonderzoeker AMR Research voorspelt dat de markt voor bedrijfssoftware in de komende vijf jaar verdubbelt tot een waarde van zeventig miljard dollar.

Daarmee is het bureau aanmerkelijk positiever gestemd dan de meeste van zijn concurrenten. Toch stelde AMR zijn groeiverwachting voor het jaar 2002 naar beneden bij. Vorig jaar voorspelde het voor de markt van de bedrijfssoftware nog een groei van 12 procent, maar nu verwacht het bureau dat de marktgroei in 2002 op 6 procent blijft steken. Daarna zal het echter snel bergop gaan, zo meent AMR. In de jaren na 2002 zal de markt jaarlijks met gemiddeld 13 procent toenemen.
 
De software voor customer relationship management (crm) is volgens AMR het meest in trek. Tegen 2006 zal de verkoop van die applicaties zo'n 38 procent van de bedrijfssoftwaremarkt uitmaken. Een goede tweede is de scm-software (supply chain management) met 30 procent.
 
Wat betreft de verschillende leveranciers die in deze scm-markt actief zijn, voorziet AMR voor marktleider i2 Technologies een afname van het marktaandeel, van 18 procent in 2000 tot 10 procent in 2002. Deze onderneming begon als leverancier van pure scm-software en is nu nog druk bezig met een herstucturering tot algemeen bedrijfssoftwareleverancier. Het Duitse SAP daarentegen, dat begon als erp-leverancier en gaandeweg steeds meer scm-applicaties ontwikkelde als onderdeel daarvan, zal in 2002 zijn marktaandeel zien groeien tot 9 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.