Hitachi betaalt meer voor harde schijven IBM

Hitachi legt 2,05 miljard dollar op tafel voor het leeuwendeel van IBM's harde schijfactiviteiten.

Het Japanse it-concern is van plan binnen drie jaar de rest van Big Blue's harde schijfproductie op te kopen. In april lekte al uit dat Hitachi aasde op de harde schijfactiviteiten van IBM, maar de prijs die de Japanners nu op tafel leggen valt hoger uit dan aanvankelijk was verwacht.
 
Als onderdeel van de overeenkomst worden de harde schijfactiviteiten van de beide concerns overgeheveld naar een nieuwe joint venture, die voor 70 procent in handen komt van Hitachi en voor 30 procent eigendom wordt van IBM. Daarnaast zullen er naar verwachting achttienduizend IBM-medewerkers en zesduizend Hitachi-werknemers naar de nieuwe joint venture worden overgeheveld.
 
Met de overeenkomst wordt IBM een ontsnappingsroute geboden aan de verlieslijdende harde schijfactiviteiten. Big Blue stond weliswaar tientallen jaren aan de basis van de introductie van de harde schijf, maar het heeft sindsdien moeite gehad om profijt te trekken uit deze zeer concurrerende markt met lage winstmarges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.