Microsoft treft schikking met Sec

Microsoft heeft met de Amerikaanse beurswaakhond Sec een schikking getroffen over vermeende fouten in de financiële rapportage.

De Securities and Exchange Commission (Sec) beschuldigde Microsoft ervan in het verleden - gedurende de periode 1994/1998 - misleidende verklaringen over de financiële stand van zaken te hebben afgegeven, om zodoende te voldoen aan Wall Streets behoefte aan een constante en niet té uitbundige groei in omzet en winst.
 
Vorige week startten de Sec en het softwareconcern de besprekingen over een schikking. Als resultaat daarvan hoeft Microsoft geen boete te betalen en wordt het ook niet meer juridisch vervolgd. Volgens de Sec heeft het softwareconcern zich niet schuldig gemaakt aan fraude. Wel heeft de beurswaakhond het softwareconcern op het hart gedrukt dat het in de toekomst de winst niet meer kunstmatig mag verhogen danwel verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.