Sun Microsystems levert V120 in SunFire-lijn

Sun Microsystems heeft een nieuw lid toegevoegd aan zijn SunFire-serverfamilie, de V120.

Daarnaast heeft Sun zijn Netra-lijn aangevuld met een voor Nebs (network equipment building systems) geschikte versie van de machine. Dit wil zeggen dat de machine onderworpen is aan uitgebreide testen en geschikt is voor uiteenlopende telecomtoepassingen. Bovendien ondersteunt Sun de 900 Mhz-versie van de UltraSparc-III processor in de Netra 20 tweeweg server.
 
De Sun Fire V120 wordt uitgerust met de 550 MHz of 650 MHz versies van de Cheetah+ chip, een UltraSparc-III-variant. Deze bieden aanzienlijk meer verwerkingskracht dan de 500 MHz UltraSparc-IIe chips die gebruikt worden in de voorganger: de FlapJack-servers.
 
De instapversie van de Sun Fire V120 servers gaan voor 2495 dollar over de toonbank, dezelfde prijs als zijn voorgangers. Maar de V120 biedt dan wel 512 MB aan hoofdgehegen en een 36GB harde schijf, twee keer zoveel als de machines die het vervangt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.