HP laat middleware voor e-handel vallen

Hewlett-Packard wil stoppen met zijn software voor elektronische handel. Het bedrijf is niet in staat gebleken te profiteren van deze lucratieve markt. Dit zegt Peter Blackmore, vice-president bedrijfssoftware bij HP.

De oud-Compaq-topman deed deze bekentenis eerder deze week op een bijeenkomst met analisten. Daar meldde hij dat het bedrijf zware verliezen lijdt op zijn middleware voor e-handel en dat HP nu gaat samenwerken met andere softwareproducenten om producten en oplossingen voor e-handel te bieden.
 
"We zullen veel van onze bezittingen op dit gebied pensioeneren. Daarnaast gaan we over naar een partner-model dat voortaan kernonderdeel is van onze bedrijfsstrategie." De topman liet geen details los over welke producten worden gepensioeneerd en welke mogelijk worden verkocht.
 
Volgens Blackmore willen klanten liever een partner-model dan een universele leverancier, ofwelone-stop-shop. Eigenbelang speelt echter ook mee: "Op deze manier kunnen wij de huidige verliezen ontlopen en de algehele software-divisie winstgevend maken."
 
Woordvoerders van HP probeerden gisteren de impact van Blackmore's uitlatingen te beperken. De opmerkingen van de topman zouden prematuur zijn en niet duiden op de verkoop van de eigen applicatieserver, eind 2000 verkregen met de overname van Bluestone, aan een concurrent als Bea Systems. HP onthult zijn nieuwe softwarestrategie eind juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.