HP/Compaq op koers met kostenreducties

HP/Compaq ligt op koers met zijn eerder aangekondigde kostenreducties. Maar de kersverse it-combinatie is uiterst terughoudend over de groeiverwachtingen voor de komende jaren.

Tijdens een analistenbijeenkomst maakte HP-ceo Carly Fiorina de aanwezigen duidelijk dat het nieuwe HP/Compaq eerder dan verwacht in staat is om (omvangrijkere) kosten te besparen. Oorspronkelijk ging het bedrijf ervan uit dat het over het fiscale jaar 2002 390 miljoen dollar zou kunnen besparen, vervolgens twee miljard dollar over 2003 en 2,4 miljard dollar over 2004. Nu blijkt dat het HP/Compaq waarschijnlijk lukt over fiscaal 2002 500 miljoen dollar te besparen, vervolgens 2,5 miljard dollar over fiscaal 2003 en drie miljard dollar over 2004.
 
Een van de redenen van de snellere kostenreducties, is de snelheid waarmee de geplande reductie van vijftienduizend banen verloopt. Fiorina gaat er nu vanuit dat eind oktober van dit jaar tienduizend werknemers gebruik zullen hebben gemaakt van de vrijwillige afvloeiingsregeling. De rest van de ontslagen - vijfduizend - staan voor 2003 gepland.
 
Aan de opbrengstenkant zal het komende jaren minder voortvarend gaan. Het nieuwe HP gaat voor het jaar 2003 en 2004 uit van een bescheiden omzetgroei van niet meer dan 9 procent, hetgeen ongeveer in overeenstemming is met het marktgemiddelde. De getemperde verwachtingen van HP maken duidelijk dat een snel en sterk herstel van de it-industrie voor de komende periode nog niet erg waarschijnlijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.