Apple levert eMac ook buiten onderwijsmarkt

Apple brengt zijn recentelijk geïntroduceerde eMac, oorspronkelijk bedoeld voor de onderwijssector, ook buiten het schoolgebouw op de markt.

De low end desktop, die eind april beschikbaar kwam, heeft een prijskaartje van tussen de 999 en 1199 dollar, en zijn daarmee de goedkoopste computers die gebruikmaken van Apple's meest krachtige microprocessor, de G4.
 
Tijdens de introductie hamerde Apple erop dat de eMac louter en alleen bedoeld was voor onderwijzers en studenten. Op die manier wilde het bedrijf klanten (terug-)winnen die eerder waren benaderd door Apple's rivalen, zoals Dell, met goedkope pc's.
 
Volgens Apple heeft het bedrijf sinds de introductie van de eMac ontelbare verzoeken van klanten buiten de onderwijssector ontvangen die het apparaat willen aanschaffen. Apple heeft dus nu aan die wens gehoor gegeven en levert de eMac aan deze klanten voor een prijs van 1099 dollar. Daarnaast blijft Apple de low-end iMac leveren die een startprijs heeft van 799 dollar, evenals een nieuwe versie van de iMac die net als de eMac is uitgerust met de G4-chip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.