Ontslagen drukken kwartaalcijfers IBM

IBM wil als gevolg van de recente ontslagrondes en herstructureringen een last nemen van 2 tot 2,5 miljard dollar.

Daardoor zou Big Blue volgen The Wall Street Journal wel eens gedwongen kunnen worden voor het eerst sinds acht jaar over het lopende tweede kwartaal een nettoverlies te rapporteren. Analisten hadden tot dusverre gerekend op een kwartaalwinst voor IBM van 1,5 miljard dollar.
 
Vorig jaar leek Big Blue zich nog weinig aan te trekken van de harde tegenwind binnen de ict-sector. Maar vanaf de start van dit jaar worstelt het it-concern onder meer met zware verliezen in zijn halfgeleider- en harde schijfdivisies. De verlieslijdende harde schijfactiviteiten worden zoals bekend ondergebracht in een nieuwe joint venture, waarover het Japanse Hitachi de scepter zal zwaaien. Voor deze operatie, en voor het terugschroeven van de halfgeleidercapaciteit, zet IBM dit kwartaal een herstructureringslast opzij.
 
Over de afgelopen twee weken zijn er bij IBM in Amerika circa 6800 medewerkers ontslagen. Gisteren nog werd ontslag aangezegd aan vijftienhonderd van de twintigduizend medewerkers in IBM's halfgeleiderfabriek. IBM-topman Palmisano heeft in een brief aan de ongeveer 150 duizend Amerikaanse werknemers laten weten dat de ontslagrondes zo goed als zijn afgerond. IBM telt buiten de VS ongeveer 320 duizend medewerkers. Voor deze groep zijn geen ontslagen aangekondigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.