Herstel telecommarkt laat op zich wachten

De malaise in de telecomapparatuursector zou wel eens langer kunnen duren dan werd verwacht.

Tot deze conclusie komt ceo Kurt Helstromm van Ericsson, 's werelds grootste producent van mobiele netwerken, in een interview met de Financial Times. "We ondervinden niet dat de markt er slechter op wordt, maar wel dat het herstel langer op zich laat wachten dan was verwacht. We moeten rekening houden met de mogelijkheid dat de markt ook volgend jaar geen opleving vertoont."
 
Vorig jaar, het rampjaar 2001, leed Ericsson zijn eerste netto-jaarverlies. Nu verwacht de telecomproducent pas in 2003 weer uitzicht te hebben op winst. Hellstrom, tevens voorzitter van de mobiele joint venture tussen Sony en Ericsson, verwacht dat de wereldwijde verkoop van mobiele telefoons dit jaar ergens uitkomt op 400 miljoen stuks, tegen 390 miljoen eenheden vorig jaar. Dat is aan de onderkant van eerder uitgesproken verwachtingen. Toen ging Ericsson nog uit van tussen de 400 en 420 miljoen verkochte mobiele telefoons. Slecht nieuws daarbij is dat het grotendeels gaat om een vervangingsmarkt, waarbij 'oude' mobieltjes door nieuwe worden vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.