Halfgeleidersector groeit aarzelend

De wereldwijde halfgeleiderindustrie groeit dit jaar met 3,1 procent naar een totale omvang van 143 miljard dollar.

Dit blijkt uit berekeningen van de Semiconductor Industry Association (Sia). Vorig jaar moest de halfgeleiderindustrie nog een terugslag verwerken van 32 procent.
 
De groei die voor dit jaar wordt voorspeld, is nog een maar een aanloop naar een uitbundiger groei van 23 procent in 2003. Wereldwijd zal de omzet dan toenemen naar 177 miljard dollar. In 2004 zakt het groeicijfer weer iets terug naar 21 procent, goed voor 213 miljard dollar.
 
Analisten worstelen nog steeds met de vraag of de groei op de uiterst volatiele markt voor halfgeleiders wel doorzet. Ze kunnen zich wat dat betreft optrekken aan de verwachtingen van de Sia. De huidige groei wordt met name veroorzaakt door de afbouw van bestaande voorraden en productiecapaciteit, in combinatie met een licht toenemende vraag naar halfgeleiders.
 
Het herstel van de halfgeleidermarkt zal volgens de Sia worden aangevoerd door de Aziatische regio's. Hier is al enige tijd sprake van een solide groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.