Nieuwe technologie maakt SAP sneller

SAP ligt op schema bij het stapsgewijs realiseren van de technologische landkaart die in het najaar van 2001 werd opengevouwen. Het bedrijf maakte gisteren de eerste commerciele toepassing bekend van Web Dynpro, de technologie waarmee voor tal van apparatuur (pc, handheld, mobiele telefoon) interfaces gebouwd kunnen worden.

De nieuwe versie van de crm-software van SAP, die in het derde kwartaal op de markt komt, beschikt als eerste over deze technologie die het interface effectief losmaakt van de applicatiecode zelf. Alle huidige interfaces van SAP-software zullen stap voor stap vervangen worden door Web Dynpro. Ceo Plattner verwacht dat applicaties daardoor tot tweemaal sneller zullen draaien. "Hoe? Caching, caching, caching."
 
De nieuwe technologie van Web Dynpro en xApps (een nieuwe generatie applicaties die een cockpitachtige blik bieden over de gegevensstroom van een onderneming) wordt ingebouwd in het hele productenscala van SAP. De eerste voorbeelden daarvan werden gisteren bekendgemaakt op de e-business conferentie Sapphire '02 in Orlando, Florida.
 
Daar werd ook bekend dat de jongste telg uit de MySAP-familie inmiddels is gedoopt; het gaat als SAP Business One door het leven. De eerder in Europa aangekondigde boreling dankt zijn leven aan de software van het in maart door SAP overgenomen Israelische bedrijf Top Manage en is met name bedoelt voor kleine mkb-bedrijven.
 
Ceo Plattner van SAP zegt 'verbaasd te zijn over de enorme initiele belangstelling voor het product'. Grote ondernemingen lijken te overwegen de mini-SAP te gebruiken voor hun lokale kantoren, waarvan de systemen gegevens via 'exchanges' doorsturen naar de centrale SAP-systemen van het hoofdkantoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-06T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.