Bangelore lijdt onder oorlogsdreiging

De dreigende oorlog tussen India en Pakistan heeft ook invloed op de ict-sector.

De krijgshaftige taal waarmee India en Pakistan elkaar om de oren slaan, heeft gevolgen voor de software-industrie in India, zo meldt de New York Times. De Bangelore-vallei is een begrip: veel Westerse ondernemingen laten aldaar hun software schrijven. De export van software is goed voor een zesde van de totale export van India. Dit jaar heeft deze branche naar schatting 7,6 miljard dollar omgezet.
 
De oorlogsdreiging werpt een schaduw over de Bangelore-vallei; ook al is zij ruim duizend kilometer verwijderd van de grens met Pakistan. Het probleem is meer dat Westerse opdrachtgevers en/of ontwerpers het land mijden.
 
De tegenactie van Bangelore is haar klanten te laten zien dat zij beschikt over uitwijkcentra die fysiek in verschillende steden staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat uitwijkcentra fysiek op een andere locatie staan, maar de concrete projectkennis die op een door oorlog getroffen locatie aanwezig is, zal dan waarschijnlijk ook verloren zijn gegaan. Bovendien is er de reëele dreiging van een nucleair conflict dat na uitbarsten het land op z'n minst in totale chaos zal brengen.
De weifeling van westerse opdrachtgevers lijkt me terecht. Gezien de huidige marktsituatie lijkt het me nu slimmer om in eigen land ontwikkelaars te zoeken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-07T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.