IBM integreert verticale economische markten

IBM kondigt vandaag de lancering aan van vijf pakketten integratiesoftware voor evenzoveel verticale economische sectoren.

De softwarepakketten zijn gebouwd op IBM's Websphere Business Integration v4.1, een combinatie van Websphere MQ Integration Broker en MQ Workflow enerzijds met Crossworlds tools en het Interchange Serverplatform. In juli worden de vijf pakketten op de markt gebracht. Ze bevatten voorgebouwde industriespecifieke proces-templates, door IBM 'collaborations' gedoopt, en industriespecifieke adapters die zorgen voor de integratie van bedrijfsprocessen in populaire applicatiepakketten van leveranciers als Broadvision, i2, Oracle, Peoplesoft, SAP en Siebel.
 
De vijf industriële sectoren waarop IBM zich richt, zijn de automobielindustrie, de elektro-, de verzekeringsbranche en de retail/distributie- en de telecomsector. Daarmee onderscheidt Big Blue zich van soortgelijke initiatieven die eerder zijn aangekondigd door concurrenten als Webmethods, Tibco en Vitria. Ook die willen zich 'verticaliseren', maar daarbij mikken ze op de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en de overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.