Micron wacht op telefoontje van Hynix

De Koreaanse overheid vindt Micron Technology de meest waarschijnlijke kandidaat om de Dram-activiteiten van het noodlijdende Hynix over te nemen.

Maar de Amerikaanse geheugenchipproducent heeft nog niets uit Korea gehoord nadat begin mei de onderhandelingen over een overname op de klippen liepen. Toen stemde de raad van bestuur van Hynix tegen de overname van de gehugenchipactiviteiten door Micron. Die overname leek eigenlijk zo'n beetje in kannen en kruiken, vooral toen de schuldeisers van Hynix zich voor de overname hadden uitgesproken.
 
De onderhandelingen over de overname begonnen in december 2001 en zijn sindsdien verschillende keren onderbroken. Eind april leek een overname echter dichterbij dan ooit. Maar de raad van bestuur van Hynix dacht dat het bedrijf zelfstandig verder kon, zeker toen de prijzen van chips op de wereldmarkt weer aantrokken.
 
Inmiddels is de situatie geheel anders. De schuldeisers hebben het nu voor het zeggen en die zijn ervan overtuigd dat verkoop van de Dram-activiteiten van Hynix de beste oplossing is. Bovendien lijken de prijzen voor Dram-chips weer te dalen.
 
De Koreaanse overheid, die bij de meeste banken een flinke vinger in de pap heeft, ziet veel perspectief in het heropenen van de onderhandelingen met Micron. Maar ze heeft kennelijk nog geen contact gezocht met de Amerikaanse chipproducent. Micron zal zeker niet zelf het initiatief nemen. Daarvoor heeft het bedrijf inmiddels té vaak zijn neus gestoten. Voordat de Amerikanen überhaupt willen denken aan hervatting van de onderhandelingen, zullen ze eerst zeker willen weten dat Hynix, de schuldeisers en de Koreaanse regering allemaal op dezelfde lijn zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.