Dram-markt bedreigd door nieuwe crisis

De markt voor Dram-chips, die zich de laatste tijd redelijk leek te herstellen, staat mogelijk aan de vooravond van een nieuwe prijzencrisis.

De Taiwanese barometer van deze markt, de Dram-Exchange, maakt duidelijk dat de prijzen van Dram-chips in de eerste week van juni met 25 procent zijn gekelderd. En dat terwijl deze markt zich juist leek te herstellen van de zwaarste recessie ooit. In 2001 zakte de markt totaal in elkaar en kwamen veel producenten van geheugenchips in de problemen. Het bekendste voorbeeld daarvan is het Koreaanse Hynix.
 
De prijzen voor 'ruwe' 128 MB Dram-onderdelen zakte in de eerste week van deze maand tot drie dollar. Die voor 256 MB-onderdelen kwam niet hoger dan zes dollar. De prijzen kelderen zowel in de korte- als de langetermijnhandel. Voor de oorzaak wijzen veel analisten naar de Verenigde Staten. Daar is het immers nog steeds niet duidelijk of de economie zich aan het herstellen is. Pc-producenten durven daarom nog steeds niet het risico te nemen om grotere hoeveelheden chips te bestellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.