Oude codes Windows zijn veiligheidsrisico

Microsoft wil oude code uit Windows en andere software sneller verwijderen of vervangen, om de veiligheidsrisico's te beperken.

Die beslissing heeft de softwareproducent genomen in het kader van het inmiddels vier maanden oude 'trustworthy computing'-initiatief. Vorige week waarschuwde het bedrijf nog voor ernstige kwetsbaarheden in de Microsoft-browser Internet Explorer, die aan het licht kwamen in software die is bedoeld voor het ondersteunen van een tien jaar oud protocol dat sinds het World Wide Web populair is geworden, nog nauwelijks wordt gebruikt.
 
Als Microsoft in het vervolg voor de keus komt te staan tussen het verwijderen van een oude, mogelijk onveilige code en het tevreden houden van een kleine groep gebruikers die bepaalde software nog toepast, dan zal het kiezen voor de veiligheid. Maar dat riep de onderneming ook al voor de lancering van Windows XP. Het is natuurlijk geen sinecure voor het bedrijf uit Redmond. De software-ontwikkelaars hebben te maken met zo'n vijftig miljoen regels code, waarbij vrijwel alles is gerelateerd aan iets anders. Zo luidt in ieder geval de Microsoft-lezing, want in de langslepende antitrustzaak tegen de onderneming roept het immers ook steeds dat het onmogelijk is om onderdelen uit Windows te schrappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Uit de regel "De software-ontwikkelaars hebben te maken met zo'n vijftig miljoen regels code, waarbij vrijwel alles is gerelateerd aan iets anders", valt op te maken dat Microsoft van z'n OS een beetje een zootje gemaakt heeft, het is in ieder geval niet strak geregisseerd.

Is hier sprake van modulair programmeren?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.