Atos Origin vist achter Duitse Kpmg-net

Het is ict-dienstverlener Atos Origin niet gelukt om na de Nederlandse en Britse Kpmg-consultants, ook de Duitse consultingtak van Kpmg binnen te slepen.

Volgens Het Financieel Dagblad is het inmiddels zeker dat zowel de Duitse, Zwitserse als de Oostenrijke consultants van Kpmg over gaan naar Kpmg Consulting in de Verenigde Staten. Dit bedrijf werd een jaar geleden afgesplitst van het Europese deel en kreeg in Amerika een aparte beursnotering.
 
Dat de Duitse consultingtak aan de neus van Atos Origin voorbijgaat, wordt beschouwd als een forse tegenvaller voor de automatiseerder. Atos Origin streefde er juist naar om de drie landenvestigingen (Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland) in één keer binnen te halen. Maar tijdens de gesprekken die hierover plaatsvonden, zaten de Amerikanen al op het vinkentouw. Zij gaan er nu dus met de Duitse buit vandoor.
 
Volgens het FD betaalt het Amerikaanse Kpmg Consulting 685 miljoen dollar voor de overname en wil het via de acquisitie een vaste post op de Europese markt creëren voor ict-services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.