HP/Compaq beschouwt Overland als tapepartner

StorageTek delft door het samengaan van Hewlett-Packard en Compaq waarschijnlijk het onderspit tegenover concurrent Overland.

Tot dusverre had StorageTek een hechte oem-relatie met HP voor de levering vantape automationproducten. Maar volgens ceo Pat Martin stapt de nieuwe HP/Compaq combinatie nu over op Overland Data Systems, jarenlang oem'er voor Compaq.
 
De nieuwe opslag managementtak van HP/Compaq heeft eveneens al laten doorschemeren dat Overland de nieuwe oem-partner wordt. Daarbij zou meespelen dat het bedrijf in staat is een mix van LTO en S/DLT-tape formats aan te bieden. HP was een van de ontwikkelaars van de LTO-standaard, terwijl Compaq juist op het DLT-paard wedde. Het fusiebedrijf heeft dus een band met beide standaarden en Overland wordt in staat geacht eerder dan StorageTek een transitiepad aan te bieden.
 
Overland heeft sinds enige tijd met zijn Neo-series een product in handen waarmee het mikt op de bovenkant van de tapemarkt, traditioneel het thuisterrein van StorageTek. Het ziet er overigens naar uit dat HP/Compaq behalve met Overland ook met Quantum in zee wil voor de top end tape opslagproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Geachte heer Dijkstra,
StorageTek heeft deze transitie NU AL BESCHIKBAAR sinds meer dan een jaar!.
Met vriendelijke groet,
Andreas Drenthen

Geachte heer Drenthen,
Bij deze deel ik u mede dat ik in het bericht ook niet heb beweerd dat StorageTek géén transitiepad kan aanbieden. In het bericht staat dat Overland éérder dan StorageTek een transisitepad aan kan bieden.
Met vriendelijke groeten,
Marten Dijkstra

Geachte heer Dijkstra,
In uw bericht staat naar mijn mening één verkeerd stuk, namelijk dat StorageTek geen transitiepad kan aanbieden (op dit moment) van DLT naar LTO of vice versa. Voor uw informatie, StorageTek ondersteunt de meeste technologieën in de markt in haar tape robot systemen. (LTO/ DLT/ S-DLT/9840/9940/3490/9490) en ondersteunt gemixed in één robot zowel DLT als S-DLT als LTO.
De keuze voor Overland of StorageTek zal waarschijnlijk op andere gronden gemaakt zijn / worden.
Indien u vragen/ opmerkingen heeft kunt u te allen tijde contact opnemen.
Hoogachtend,
Andreas Drenthen
General Manager StorageTek Nederland

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.