KPNQwest België blijft bezet gebied

Even zag het ernaar uit dat het internetknooppunt van KPNQwest in het Belgische Hoeilaart vandaag zou worden stilgelegd.

De werknemers van het knooppunt van KPNQwest dreigden gisteren eigenhandig de stekker uit het netwerk te trekken. Ze eisten garanties dat ze aan het werk kunnen blijven.
 
Het conflict is inmiddels uit de wereld, omdat medewerkers akkoord zijn gegaan met een bod van de curatoren. Dit houdt in dat elke werknemer een tijdelijk contract van vijf weken krijgt. Voorlopig is het voortbestaan van het Belgische internetknooppunt, waarlangs ongeveer een kwart van het Europese internetverkeer wordt geleid, dus gegarandeerd, hoewel de werknemers van KPNQwest het knooppunt nog steeds als bezet gebied beschouwen.
 
Volgens de woordvoerder van de bonden Hendrik Vermeersch dreigde de situatie in Hoeilaart te escaleren, omdat de veertig medewerkers die het netwerk draaiende moeten houden, steeds langer op hun geld moesten wachten. "Ze hebben de afgelopen negen dagen zonder betaling gewerkt. Daar hebben ze genoeg van."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.