Topman Qwest Communications vertrekt

Topman Joseph Nacchio van Qwest is vannacht op verzoek van de bestuursleden van het concern afgetreden.

Volgens The Wall Street Journal ligt de reden voor Nacchio's vertrek in de aanhoudende reeks financiële en reglementaire problemen waarin het Amerikaanse telecomconcern verzeild is geraakt. Amper een dag geleden maakte Nacchio bekend dat een eerder aangekondigde emissie van 1,25 miljard dollar moest worden uitgesteld vanwege de te lage koers van de aandelen. Qwest, partner van KPN in het inmiddels failliete KPNQwest, kampt met een torenhoge schuld van 26,6 miljard dollar. Nu de emissie van de baan is, overweegt het bedrijf zijn gouden gids-divisie en mobiele telefoondivisie te verkopen, om een deel van de schuld te kunnen aflossen.
 
Maar het zijn niet alleen de financiële perikelen die Nacchio volgens kenners de kop hebben gekost. Ook het recent gestarte onderzoek naar de boekhoudpraktijken van Qwest heeft ervoor gezorgd dat de bestuursleden van het concern hun vertrouwen in de eens zo gewaardeerde Nacchio hebben opgezegd. Nacchio was vrijwel vanaf de start in 1996 bij Qwest Communications betrokken. Daar stond hij onder andere van de basis van de opbouw van een indrukwekkend glasvezelnetwerk. Maar de omvangrijke investeringen die hiervoor nodig waren, hebben zich tot dusverre nog niet terugbetaald door de tegenvallende vraag.
 
Nacchio wordt opgevolgd door de 54-jarige Richard Notebaert, op dit moment ceo van Tellabs. Notebaert brengt volgens ingewijden veel kennis met zich mee over het managen van lokale telefoonmaatschappijen, een van de weinige stabiele en renderende sectoren binnen de huidige telecomwereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.