Verkoop databasesoftware nog niet in de lift

De vraag naar database software blijft de komende periode aan de lage kant. Slechts 27 procent van de bedrijven is van plan nieuwe databaselicenties aan te schaffen voor de ondersteuning van nieuwe applicaties.

Dit blijkt uit een onderzoek van InformationWeek en de financiële dienstverleningsfirma Morgan Stanley Dean Witter onder zeshonderd functionarissen die verantwoordelijk zijn voor het it-beleid binnen hun bedrijf. Het gros van de bedrijven heeft geen plannen om databasesoftware te kopen, of zijn hooguit van plan hun huidige software op te waarderen.
 
Goed nieuws is wel dat 75 procent van de bedrijven intensief gebruikmaakt van de databasesoftware die ze hebben aangeschaft. Slechts bij 14 procent ligt er databasesoftware ongebruikt in de kast. De behoefte aan databasesoftware is er dus wel degelijk. Vandaar dat de onderzoekers ervan uitgaan dat als de economie eenmaal aantrekt, een toenemende vraag naar databasesoftware snel zal volgen.
 
Wat betreft de leveranciers noemt 39 procent van de respondenten Oracle als hun 'strategische databasestandaard'. Op de tweede plaats (27 procent) komt IBM's DB2 database voor mainframes. Microsoft volgt met zijn SQL Server op de derde plaats met 12 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het artikel was interessant.
Dat popup-scherm met Intel-processor 4 is zeer lastig. Ik heb het wel 3 keer weg moeten drukken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.