Handheld-markt groeit, maar met mate

De handheldmarkt zal enigszins opleven door de komst van nieuwe producten, maar voor volgend jaar zal de groei niet uitkomen boven de 10 procent.

Dit meldde Palm-topman Eric Benhamou tijdens een technologieconferentie van Bear Stearns. De uitspraken van Benhamou zullen niet direct goed gevallen zijn bij de analisten. Zij rekenden tot dusverre op een herstel van de kwakkelende handheldmarkt in 2003 met 18 procent.
 
Benhamou gaat ervan uit dat de ergste dip achter de rug is (de huidige verkopen liggen 20 procent lager dan over dezelfde periode vorig jaar). En hij hoopt dat er vanaf 2003 weer perspectief is op dubbele groeicijfers.
 
Over 2001 werden in totaal 13,1 miljoen handhelds verkocht, aldus cijfers van marktonderzoeker Dataquest. Dat is 18 procent meer dan over 2000. Maar dit cijfer steekt schril af bij de groei van 144 procent die over de periode 1999/2000 werd geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.